Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ξεπουλάνε τα μυστικά της πατρίδας μας


Εκχωρούν πολύτιμες πληροφορίες μαζί με το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου

Ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία η τροπολογία για την πρόσβαση σε πληροφορίες και εμπιστευτικά στοιχεία επιχειρήσεων ενόψει των αποκρατικοποιήσεων.


Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η τροπολογία αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει στις αρχές Απριλίου η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ, καθώς οι επενδυτές, για να μπορέσουν να καταθέσουν προτάσεις, πρέπει να γνωρίζουν συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία.

Αρχικά είχε αποφασιστεί να δίνονται στοιχεία στους «υποψήφιους» επενδυτές. Δηλαδή σε όποιον εκδήλωνε ενδιαφέρον το κράτος θα έδινε χωρίς δεύτερη σκέψη στρατηγικής σημασίας μυστικά.

Έπειτα από τις σφοδρές αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε αναδιατυπώσεις στην τροπολογία αυτή και πλέον ορίζεται ότι οι πληροφορίες θα είναι δυνατό να δίνονται μόνο σε προεπιλεγέντες επενδυτές.

Αυτό ωστόσο που δεν ξεκαθαρίζεται είναι τι είδους στοιχεία θα μπορούν να παίρνουν οι επενδυτές και αν θα υπάρχει κάποια Αρχή η οποία θα ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται αυτές οι πληροφορίες.

Με αναδιατύπωση η κυβέρνηση εξασφαλίζει ότι η δυνατότητα παροχής εμπιστευτικών πληροφοριών που προβλέπεται από την τροπολογία, δεν θα περιλαμβάνει πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν ή σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και την εθνική άμυνα της χώρας, η δε παροχή των πληροφοριών αυτών από την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την ΕΛΒΟ θα χορηγείται μόνο ύστερα από σχετική έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση εκχωρεί πολύτιμες πληροφορίες με στόχο το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου.

Αλήθεια, δεν έχει σκεφτεί κανείς πως οι συγκεκριμένες πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε θέλει να κάνει κακό στη χώρα;

Δεν έχει αντιληφθεί κανείς τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας;

Πώς είναι δυνατόν να δίνονται τόσο απλά μυστικές πληροφορίες που αφορούν τη χώρα, με το πρόσχημα της προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου