Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Πιστοποιημένα τα φρούτα που μοιράζονται σε μαθητές


Σε όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους έχουν υποβληθεί τα φρούτα και οι φρουτοσαλάτες που διανέμονται στα σχολεία της χώρας και φέρουν τα αναγκαία πιστοποιητικά φυτοϋγείας, δηλώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην ποιότητα των προσφερομένων ειδών.

Το υπουργείο τονίζει, ότι τα φρούτα αυτά θα πρέπει να διανέμονται άμεσα από τους υπεύθυνους των σχολείων στους μαθητές, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει πολυήμερη έκθεση εκτός ψυγείου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση, ενώ σε όποια περίπτωση παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα ο ανάδοχος του έργου είναι υποχρεωμένος να αντικαθιστά άμεσα τη συγκεκριμένη παρτίδα.

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες και τις αντίστοιχες του υπουργείου Παιδείας», σημειώνει, «προβαίνουν στους αναγκαίους ελέγχους και στις περιπτώσεις που εντοπίζονται προβλήματα, υποχρεώνει τον ανάδοχο του έργου στην πλήρη αντικατάσταση τυχόν φρούτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει υπόνοια κινδύνου για τους μαθητές».

Στη σχετική του ανακοίνωση, το υπουργείο προσθέτει, επίσης, πως για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια για την έγκαιρη υλοποίησή του, ώστε να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο, την ίδια περίοδο, «όπου τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, με εκατέρωθεν βολές τυπικού νομικού περιεχομένου, είχαν ως αποτέλεσμα τη μη εκτέλεση του προγράμματος, με συνέπεια να στερηθούν οι μαθητές 1.000.000 μερίδες φρούτων και η χώρα να μην αξιοποιήσει κοινοτικούς πόρους ύψους 3 εκατ. ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου