Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Παγιδευμένοι 17 μεταλλωρύχοι στην Πολωνία


Δεκαεπτά μεταλλωρύχοι είναι παγιδευμένοι σε ένα υπόγειο ορυχείο εξόρυξης χαλκού στην Πολωνία, μετά την κατάρρευση υπόγειας στοάς, πιθανότατα από σεισμό, ανέφερε ο Ντάριους Βιμπόρσκι, εκπρόσωπος της μεγάλης πολωνικής εταιρείας KGHM η οποία εκμεταλλεύεται το ορυχείο.

«Έγινε ένας σεισμός στο ορυχείο Ρούντνα», δήλωσε ο Βιμπόρσκι. «Η επιχείρηση διάσωσης έχει τεράστιες δυσκολίες καθώς πρέπει να απομακρυνθούν τόνοι βράχων», συμπλήρωσε.

Οι μεταλλωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε βάθος 600 μέτρων κάτω από το έδαφος στο ορυχείο Ρούντνα, περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πολωνικής πρωτεύουσας, Βαρσοβίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, Ντάριους Βιμπόρσκι, δεν υπάρχει επαφή με τους εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους, για περισσότερες από δύο ώρες, καθώς η πτώση των βράχων έχει διακόψει την επικοινωνία.

Το ορυχείο βρίσκεται στην περιοχή της Σιλεσίας, κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με τη Γερμανία και την Δημοκρατία της Τσεχίας.

Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1974. Ο φορέας εκμετάλλευσης, η εταιρεία KGHM, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χαλκού στην Ευρώπη.

Η Πολωνία διαθέτει σεβαστό αριθμό ορυχείων, που βρίσκονται ως επί το πλείστον στη βιομηχανική περιοχή της Σιλεσίας. Το 2006, μια έκρηξη αερίου σε ένα από τα ορυχεία της ευρύτερης περιοχής, σκότωσε 23 εργαζόμενους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου