Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά έκπτωση 50% από το φόρο ακινήτων για τα ξενοίκιαστα ακίνητα


Επιστολή με την οποία ζητούν να ισχύσει μειωμένη φορολογία κατά 50% από το φόρο ακινήτων έστειλαν στους επικεφαλής των τριών κομμάτων της συγκρυβέρνησης οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Η σχετική επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ έχει ως εξής:

“Αξιότιμοι κύριοι

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τη διελκυστίνδα για τη μετάβαση από το ΕΕΤΗΔΕ στο νέο «ενιαίο» φόρο για τα ακίνητα, τον «καυγά» δηλαδή που γίνεται «για το δικό τους πάπλωμα», χωρίς ποτέ κανείς να τους καλέσει να συμμετάσχουν στη συζήτηση για ένα θέμα που τους αφορά άμεσα και οι ίδιοι το γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον…

Επισημαίνουμε και πάλι ότι το φορτίο των 3,2 δις ετησίως είναι αδύνατο να πληρωθεί από την καθημαγμένη πλέον αστική ακίνητη ιδιοκτησία! Και ότι γι΄αυτό πρέπει όλοι να συμμετάσχουν στην πληρωμή του, καταβάλλοντας ο καθένας το φόρο που αντιστοιχεί στη δική του ακίνητη περιουσία, και όχι προσπαθώντας να τον επιρρίψει σε κάποιον άλλον. Κάθε εξαίρεση ή απαλλαγή από το φόρο επιβαρύνει αυτόματα τους υπόλοιπους φορολογούμενους, και ιδιαίτερα εκείνους που ήδη φέρουν το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος, χωρίς πια να έχουν τα αντίστοιχα μεγαλύτερα έσοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου