Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Κραχ στην αγορά της Κύπρου! Αγορές μόνο με μετρητά, φόβοι για ελλείψεις φαρμάκων


Σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς παρατηρούνται στην Κύπρου, καθώς τα ΑΤΜ έχουν «στεγνώσει», οι τράπεζες είναι κλειστές και οι πολίτες αγοράζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα, μη γνωρίζοντας τι τους ξημερώνει, αφού το κούρεμα των καταθέσεων παραμένει στο τραπέζι!

Μεγάλες συναλλαγές δε μπορούν να γίνουν αφού οι τράπεζες είναι κλειστές τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τρίτη. Και αυτό «παγώνει» την αγορά.


Oι έμποροι ήδη έδωσαν οδηγίες προς τους υπαλλήλους τους και κυρίως στους πωλητές και διανομείς ότι θα παραδίδουν τα εμπορεύματα μόνο να πληρώνονται με μετρητά.

Κύκλοι της αγοράς εμφανίζονται απογοητευμένοι από το γεγονός ότι κανένας δεν προέβλεψε και δεν ανέλαβε τον χειρισμό αυτής της κατάστασης, αφήνοντας ξεκρέμαστους όλους τους εμπλεκόμενους

Πολλά μαγαζιά στη Λευκωσία αρνούνται να κάνουν συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες και έχουν κολλήσει ανακοινώσει πως δέχονται μόνο μετρητά! Και για όσους έχουν ακόμη ευρώ στην τσέπη τους και μπορούν να πληρώσουν μετρητοίς, γίνεται και έκπτωση 10%!

Την ίδια ώρα, οι εταιρίες καύσιμων προμηθεύουν τα πρατήρια, αλλά δέχονται μόνο μετρητά.

Φόβοι υπάρχουν και για έλλειψη φαρμάκων και πως το απόθεμα που υπάρχει φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες των επόμενων τέσσάρων μηνών, αλλά το υπουργείο Υγείας της Κύπρου διαβεβαιώνει πως δε θα υπάρξει πρόβλημα με την επάρκεια φαρμάκων στα νοσοκομεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου