Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Ντροπή! Μοίρασαν σάπια φρούτα σε μαθητές δημοτικού στην Κρήτη!


148 μαθητές και οι δάσκαλοί τους έμειναν με το στόμα ανοικτό!

- Τα φρούτα εκτός από σάπια ήταν και εκτός εποχής που κάποιοι τα είχαν φυλαγμένα σε καταψύκτες!

- Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω κοινοτικών πόρων - Ποιοί ευθύνονται γι' αυτήν την απαράδεκτη εικόνα;

Οι εικόνες είναι τουλάχιστον ντροπιαστικές! Δημοσιεύονται σήμερα στο CretePlus.gr και είναι από Δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου.

Τα φρούτα που μοιράστηκαν εκεί - στα πλαίσια συγκεκριμένου προγράμματος - ήταν σάπια!

Οι δάσκαλοι και οι 148 μικροί μαθητές που άνοιξαν σήμερα τα κουτιά με τα φρούτα που τους δόθηκαν δεν πίστευαν στα μάτια τους. Πολλά από τα φρούτα που δόθηκαν στους μαθητές ήταν σάπια, ενώ κάποια ήταν εκτός εποχής, δηλαδή ειχαν προέλθει από περίσσευμα εμπόρων που τα φυλάνε στους ψυγειοκαταψύκτες!

"Πρόκειται για μια ενέργεια απαράδεκτη. Δεν είναι δυνατόν να μοιράζονται - ούτε κατά λαθος - κουτιά με τρόφιμα ακατάλληλα για να καταναλωθούν. Όταν μιλάμε για μικρά παιδιά, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφεύγονται τέτοια λάθη", αναφέρει δασκάλα του σχολείου, η οποία έστειλε και τις φωτογραφίες, μιλώντας αποκλειστικά στο CretePlus.gr.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3.522 σχολεία της χώρας στις 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται μέσω κοινοτικών πόρων και απευθύνεται σε 364.665 μαθητές συνολικά.

Πως όμως είναι δυνατόν να εκπαιδευτούν οι μαθητές στην υγιεινή διατροφή όταν τα προϊόντα είναι σάπια; Και άλλο ένα ερώτημα είναι: ποιοί ευθύνονται γι' αυτές τις εικόνες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου